ReFlex steunt Stichting Passie

 

Donderdag 1 september jl. heeft ReFlex Personeel meegedaan aan een golftoernooi op de golfbaan Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel. De golfbaan had haar holes om niet ter beschikking gesteld voor het goede doel. Afgelopen donderdag stond dit doel in het teken van de Stichting Passie.

 

Autisme Spectrum Stoornis

Deze stichting is een particulier initiatief dat zich specifiek richt op jonge kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis. Deze kinderen met autisme worden belemmerd door hun stoornis waardoor zij zich vaak niet tot hun volle mogelijkheden kunnen ontwikkelen. Met de juiste hulp kunnen zij echter ontzettend ver komen. De stichting gelooft dat de vroegtijdige gedragstherapie Applied Behavior Analysis (ABA) de meest effectieve manier is om het kind optimaal te stimuleren in zijn/haar ontwikkeling. Uit onderzoek is gebleken dat indien ABA vanaf jonge leeftijd wordt ingezet maar liefst 47% doorstroomt naar regulier onderwijs!

Om dit initiatief te steunen werd voor de tweede maal een golftoernooi georganiseerd waarbij negentien flights van vier golfers om half een ’s middags van start gingen. Om deel te mogen nemen aan een flight moesten de golfers natuurlijk wel in de buidel tasten. Omdat Hitland de baan gratis ter beschikking had gesteld, kwamen de opbrengsten geheel ten goede aan dit initiatief. Gedurende dit meer dan 4 uur durende toernooi werden de gasten onderweg op deze zomerse dag gefêteerd op een lekker verfrissend drankje en heerlijke hapjes. Op een van de holes was zelfs een auto te winnen voor de golfer die een hole in one sloeg. Jammer genoeg was geen van de 76 golfers zo goed dat hij/zij met de prijs naar huis mocht rijden.

Na afloop van het toernooi werden onder het genot van een hapje en een drankje en een door Hitland uitstekend verzorgd diner de prijzen uitgereikt door Kim Mourik, de voorzitter van Stichting Passie. In haar dankwoord beschreef Kim Mourik de zware last die ouders hebben in de begeleiding en opvoeding van een kind met autisme en dat iedere hulp die geboden kan worden, wordt gewaardeerd. De opbrengst van deze dag zal dan ook in zijn geheel gaan naar het opleiden van begeleiders in ABA (Applied Behavior Analysis) in samenwerking met de Ipsen de Bruggengroep, gehandicaptenzorg Zuid-Holland.

Recente nieuwsartikelen
01-03-2018
ReFlex Personeel BV gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.